Doğubayazıt’ta ilk festival

İnegöl Belediyesi’nin desteğiyle Ağrı Doğubayazıt, tarihinde ilk kez bir festival coşkusu yaşadı.

Doğubayazıt’ta ilk festival

Ahmed-i Hânî Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, Ağrı Doğubayazıt’ta, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanı sıra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Protokol üyeleri, Doğubayazıt Kültür ve Müze Evi’nin de açılışını da gerçekleştirdi.

AKTAŞ: CİDDİ DESTEK VERDİK…

İçişleri Bakanlığı tarafından Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne koordinatör olarak görevlendirilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festival öncesi yaptığı değerlendirmede, “İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğumuz da burada. Kardeş şehir İnegöl olarak bu programa ciddi bir destek verdik” dedi. 

17. yüzyılda yaşayan İslam âlimi Ahmed-i Hânî’nin adını taşıyan ve İshak Paşa Sarayı çevresinde 3 gün sürecek festival bugün sona erecek.

AHMED-İ HANİ KİMDİR?

Kürt edebiyatçı, astronom, şair, tarihçi ve İslam âlimi olan Ahmed-i Haniy yaşadığı yörede şeyh olarak kabul edilmiş, Hani Baba adıyla da anılmıştır. Ayrıca, Molla Ahmed olarak da tanınır. Hânî Aşireti’nden olan Ahmed Hânî (Ahmed-i Hânî) olarak bilinmektedir. 4 dil (Arapça, Farsça, Kürtçe ve Türkçe) bilen Hânî’nin “Mem û Zîn” adlı eseri, sinemaya da uyarlanmıştır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X