Doğuda kar güneyde kavun karpuz hasadı

Doğuda kar yağışı etkisini sürdürürken Antalya’da ise kavun karpuz hasadı yapılıyor.

Doğuda kar güneyde kavun karpuz hasadı

Yurdun büyük bir kısmını soğuk ve karlı hava etkisi altına aldı. Doğu illerinde yağan kar nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Antalya’da ise kavun karpuz hasadı yapıldı. Gazipaşa’da her yıl salatalık ve patlıcan eken üretici Mehmet Peker, bu yıl kavun ve karpuz ekme kararı aldı.

Birer dönümlük serasına eylül ayında kavun ve karpuz eken Peker, üçüncü hasadını yapmaya başladı. Kış ortasında yaz meyveleri üretmenin keyfini yaşayan Peker, çıkan ürünlerin bol sulu ve lezzetli olduğunu söyledi. Kavun ve karpuzun bakımının kolay olduğunu belirten Peker, “Kavun ve karpuzu 10 Eylül’de ektim, şimdi hasadını yapıyorum. Tadı ve rengi çok güzel, kabuğu ince ve bol sulu. 3. hasadımı yapıyorum. Fiyatları ilk gönderdiğimde 3.5 TL’ydi. Şimdi 4-4.5 TL’ye satılıyor. Paketleyip İstanbul’a gönderiyorum” dedi.

İlçede yetişen ürünleri çeşitlendirmek gerektiğini düşündüğünü ve bu nedenle böyle bir girişimde bulunduğunu belirten Peker, “Bir yenilik olsun istedim. Her zaman Gazipaşa’mızda salatalık, domates ekiliyordu. Bu yıl karpuz kavun ekeyim dedim. Senede 2 ürün alacağım. Birinci aya kadar hasadını yapacağım. Birinci aydan sonra yine ikinci dönem karpuz ekeceğim. Daha önceki senelerde salatalık patlıcan ekiyordum. Kar oranı yüksek, işçilik sıfır maliyet. Diğerlerinde her hafta ilaç yapıyordum. şimdiye kadar bir kez ilaç yaptım, daha sonra hiç yapmadım. Kar oranı yüksek olan kavun ve karpuzu ekmeyi tüm üreticilere tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Kavun ekimini de Eylül ayında yaptığını ifade eden Peker, ürünlerini arı sayesinde yetiştirdiğini söyledi. Büyüklüğü 1 ila 3 kilo arasında değişen kavunların oldukça lezzetli olduğunu belirten Peker, kavunun kilosun da 4 lira olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X