Doğu’daki müşteriler çekleri ödeyememiyor

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Doğu’daki müşterilerinin çeklerini ödemede zorluk çektiğini söyledi.

Doğu’daki müşteriler çekleri ödeyememiyor

SADULLAH ORGAN

Ayhan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

“7 Haziran seçimlerinden sonra gelişen terör olayları ve iktidar boşluğu nedeniyle esnafımızda, tüketicimizde belirsizlik ve karamsarlık oluştu. Doğu’daki olayların beklenilenden fazla olması, oradaki müşterilerimizi, bayilerimizi zor durumda bıraktı. Onların da şuan çeklerini ödemede zorluk çektiğini görüyorum. En büyük tehlikelerden biri de bu. Yalnızca işlerin olmaması ya da nakit akışının yavaşlaması değil, bugüne kadar kesilmiş ve günü gelmiş evrakların ödenmemesi sonucunda sorunların başlamasını daha büyük bir tehlike olarak görüyorum.”

DEĞERİNDE SATMALIYIZ

İnegöllü mobilyacıların kendilerine bir yol çizmeleri gerektiğini dile getiren Ayhan, ”Birinci yol mümkün olursa nakit satış. Bu olmazsa kısa vadelerle, 6 ayı geçmemek üzere satışlar yapmamız gerekiyor. Bir yıl, 16 ay, 18 ay, 24 ay satışların belirsizliğini, sıkıntısını istemesek de göreceğiz. Malımızın tekrar değer kazanması gerekir. Ürettiğimiz ürünün kıymetini bilmemiz gerekir. Çok üretip, çok satmanın yanlış olduğunu gördük. Az üretip, değerinde satmak gerekir diye düşünüyorum. İnegöl mobilyası olarak bir markayız” diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X