Doğum borçlanması ne zaman avantajlı?

‘Doğum borçlanması, kadın çalışanlar için erken emekli olmak adına önemli bir avantaj. Ancak bu avantaj her zaman söz konusu değil.’ Olay Gazetesi Yazarı Fatih Acar yazdı…

Doğum borçlanması ne zaman avantajlı?

 Kadın okurlarımızdan veya eşlerinden doğum borçlanması yapıp erken emekli olmak ile ilgili birçok e-posta alıyoruz. Gerçekten de doğum borçlanması, annelik nedeniyle çalışma hayatından uzaklaşmak zorunda kalan kadınlar için yerinde ve güzel bir uygulama. Ancak bu düzenlemeden faydalanmak isteyenlerin bilmesi gereken ince noktalar var.

Okurlarımızdan Reyhan Hanım gönderdiği e-postasında, ilk defa 1996 yılında SSK sigortalısı olarak çalışmaya başladığını, birisi 1993 diğeri 1999 doğumlu iki çocuğunun olduğunu, şu an emeklilik için gerekli olan prim gün sayısını doldurduğunu ve yaşa takıldığı için emekli olamadığını söylüyor ve doğum borçlanması yaparak erken emekli olup olamayacağını soruyor.

Fatih Acar’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X