Doğum gününde şehadet

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin karakola bombalı araçla saldırısında şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu (28), doğum gününde toprağa verildi.

Doğum gününde şehadet

Diyarbakır-Bingöl karayolundaki Mermer Jandarma Karakolu’na, PKK’lılar önceki gün bombalı araçla saldırı düzenledi. Hain saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üst Çavuş Halil Türkoğlu (28) için dün memleketi Bayburt’ta tören düzenlendi. Yeni Yakutiye Camisi’ndeki törende şehidin annesi Cemile Türkoğlu, oğlunun Türk bayrağa sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Alper Türkoğlu da tabutun başından ayrılmadı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Mustafa Türkoğlu da oğlunun tabutu başında metanetini korumaya çalıştı.

Diyarbakır’a gönüllü gitti

 

Cenaze namazının ardından Şehit Osman Tepesi’ndeki şehitlikte toprağa verilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’nun dün doğum günü olduğu öğrenildi. Bu arada, Türkoğlu’nun daha önce Çanakkale’de görev yaptığı ve yaklaşık 1 yıl önce de gönüllü olarak Diyarbakır’a gittiği, akrabası Jandarma Er Sebahattin Türkoğlu’nun da 1989 yılında yine Diyarbakır’da şehit olduğu belirtildi. 

Kuzey Irak, Yüksekova, Şırak’ta 3 asker şehit

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak’ta, terör örgütü IŞİD ile peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları sırasında, IŞİD’in peşmerge tarafına attığı katyuşa mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi’ne düşmesi sonucu 1 askerin şehit olduğunu ve 1 askerin yaralandığını açıkladı.

TSK açıklamasında, şehit ve yaralı askerlerin helikopterle Türkiye’ye getirildiği, yaralı askerin tedavisine Şırnak Devlet Hastanesi’nde devam edildiği belirtildi. Açıklamada aynıca, bölgede tespit edilen IŞİD hedeflerinin ise ateş altına alındığı vurgulandı. 

Haziranda tayin isteyecekti

Terör operasyonlarının sürdüğü Hakkari Yüksekova’da PKK’lıların önceki gece silahlı saldırısında Özel Harekat Polisi Emre Fıstıkeken (24) şehit oldu. Dün törenle memleketi Nevşehir Gör’ye uğurlanan şehidin 2 yıl önce göreve başladığı ve haziranda tayin isteyeceği öğrenildi. Şehit Fıstıkeken’in sosyal paylaşım sayfasında son larak, “Zor be kardeşim! Devrelerini gözü önünde şehit veren, ailesinden çok beraber olduğu, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ve en önemlisi omuz omuza ölüme beraber giden bu adamları anlamak çok zor” sözünü paylaşması yürekleri burktu. 

Yaralı korucu kurtarılamadı

Bu arada, Şırnak merkezdeki terör operasyonlarında ise bir korucu şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan korucunun, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Öte yandan, önceki gün Mardin Nusaybin’de PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Şahin de dün Niğde’de toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X