Doğumda en büyük destek ebelerden

21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle açıklama yapan Bursa Kamu Hastaneler Birliği, Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa’da yılın ilk üç ayında kentteki kamu hastanelerinde görevli ebeler tarafından 3 bin 494 doğumun gerçekleştirildiği bildir

Doğumda en büyük destek ebelerden

Ebeler Haftası dolayısıyla Bursa Kamu Hastaneler Birliğinden yapılan açıklamada,  kamu hastanelerinde 728 ebenin görev yaptığı, 2016 yılında 15 bin 97 doğum ebeler tarafından gerçekleştirilirken, bu sayı yılın ilk çeyreğinde 3 bin 494’e ulaştığı bildirildi.

Ebeler haftasını kutlayan Bursa Kamu Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Ebelik mesleğine verilen önem onları belirli gün ve haftalarda anmak olmamalı. Çünkü gebe bir kadın toplumun en kıymetli ve en mukaddes varlığıdır. Doğumda gebelere en büyük desteği ebelerimiz yapıyor. Ebeler aynı zamanda özellikle kadın, bebek ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik bilgi ve beceri sahibidirler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X