Doğuş Otomotiv’den Volkswagen açıklaması

Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, VW’nin ABD’deki egzoz emisyon testi manipülasyonuna ilişkin olarak, “Tüm dünyada ve Türkiye’de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG’nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir” dedi.

Doğuş Otomotiv’den Volkswagen açıklaması

Bilaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Çevre Koruma Ajansı’nın (EPA) yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen’in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunduklarını ifade etti.

Türkiye distribütörlüğünü üstlendikleri Volkswagen Grubu’nun konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdiklerini bildiren Bilaloğlu, şunları kaydetti:

“Tüm dünyada ve Türkiye’de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG’nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir. Bununla birlikte, VW AG’den yapılan açıklama uyarınca; söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X