Doğu’ya 6 tabur komando

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeledeki en tecrübeli komando tugayları, 3 yıl aradan sonra Doğu ve Güneydoğu’ya gidiyor.

Doğu’ya 6 tabur komando

Genelkurmay’dan talimat alan Kayseri ve Bolu’daki tugayların öncü birlikleri, yerleşeceği geçici üs bölgeleri için incelemelerine başladı. 2 tugaydan bölgeye yaklaşık 6 tabur gönderilmesi planlanıyor. Komandoların jandarma ve emniyet birimleriyle birlikte eş zamanlı operasyonlarda görev alacağı belirtiliyor.

BİR HAFTA İÇİNDE

Bölgedeki bazı ilçelerde çok miktarda mühimmat ve silah bulunduğu, evlerin tünellerle birbirine bağlandığı istihbaratı üzerine komando tugaylarına meskun mahalde savaş eğitimleri verilmeye başlanmıştı. Bolu ve Kayseri komando tugayları, 1980’li yıllardan itibaren terör örgütüne dönük operasyonlarda aralıksız ön saflarda yer almış, 2012 Aralık’ta kışlalarına dönmüştü. Komandoların bölgeye sevklerinin bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X