Doktor adayları önlüklerini giydi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl birinci sınıf okuyacak 420 öğrenci, “beyaz önlük” lerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

Doktor adayları önlüklerini giydi

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, öğrencileri tıp dünyasına katılmaları nedeniyle tebrik etti.


Dekan Prof. Dr. Gürel “Zorlu, stresli bir üniversite sınavını geride bırakarak buraya geldiniz. Uzun bir yol olan tıp eğitiminden de başarıyla mezun olmanızı temenni ediyorum. Bugün tıp eğitime ilk adımınızı atıyorsunuz. İnsan sağlığıyla ilgili öğrendiğiniz her şey sizi yüreklendirecek, özgüveninizi artıracak ve sonunda dünyanın en saygın mesleklerinden birine sahip olacaksınız. Tıp eğitimi dünyadaki eğitimlerin en zevklisi, en meşakkatlisi, en kutsalıdır. Bu eğitim sadece burada değil ömür boyu devam edecek. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükleriniz sizin hayatınız boyunca elde edebileceğiniz en değerli hazineniz olacak. Beyaz önlüğünüze göstereceğiniz saygı ve hürmet, hayatta her zaman bir adım önde olmanızı sağlayacak” dedi.

Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi intörn Hasan Budak da, beyaz önlük giyme heyecanını yaşayan öğrencilere seslenerek deneyimlerini aktardı. Konuşmaların ardından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Oya Kutluay,  öğrencilere “doktor olmak” konulu ilk dersi verdi. Dersin ardından öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlüklerini giydirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X