Doktor isyanı

Doktorlar, yakında hastanelerde başlatılacak “din görevlilerinin hasta ve refakatçıya psikolojik destek” vermesi ile “sülük ve hacamat” tedavisine “Ortaçağ” benzetmesi yaparak ateş püskürdü.

Doktor isyanı

Sağlık bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2 hafta önce imzaladığı ‘Hastanelerde din adamı’ protokolüne göre hasta yakınlarına ve hastalara din adamları ‘moral destek’ adıyla ruhsal destek verilecek olması, hekimlerin tepkisine neden oldu.

Türkiye Psikiyatri Derneği Medya Koordinatörü Doç. Dr. Burhanettin Kaya ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, düzenledikleri ortak basın toplantısında, protokolün çerçevesinin belirsiz olmasını eleştirdi. Burhanettin Kaya, ‘Bu, psikoterapik müdahalenin din görevlisi tarafından yapılabileceği anlamına geliyor. Bizlerin uyguladığı tedaviye de zarar verebilirler. Son derece tehlikeli’ dedi. 

Bayazıt İlhan ise, ciddi biçimde itiraz edilmesi gereken bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade ederek, ‘Hastaların ruhsal desteğe ihtiyacı, eğitimli sağlık personeli tarafından giderilmeli. Bunun aksi bilim dışı ve tehlikelidir’ diye konuştu. 

Yapılan ortak basın açıklamasında ise, ‘Binlerce din görevlisinin hastanelerde görevlendirilmesi, steril sülük tedavileri, hacamat tedavileri gibi bilim dışı uygulamalarla tanışan sağlık hizmetlerinin Ortaçağ karanlığına çekilmeye çalışılmasını ibretle izliyoruz. Bunlardan vazgeçilmelidir” deniliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X