‘Doktor Kıyamet’ten 3,10 tahmini

‘Doktor Kıyamet’ olarak anılan dünyaca ünlü yatırımcı Marc Faber, Türk Lirası’nın (TL) güçleneceğini, dolar/TL’nin 3,10 seviyesine geleceğini ileri sürdü.

‘Doktor Kıyamet’ten 3,10 tahmini

Bir televizyon programında soruları yanıtlayan Faber, Türkiye’deki banka ve şirketlerin tahvillerine sahip olduğunu, bununla birlikte portföyündeki TL bazlı tahvil miktarını şu aşamada artırmayı düşünmediğini açıkladı.

Hisse senetleri ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Faber, ‘Merkez bankalarının bastığı paralar ABD hisse senetlerine, tahvillerine, dolara ve gayrimenkullerine girdi. Bu durumun tersine dönmesini bekliyorum’ dedi. Petrol fiyatlarının Ortadoğu’daki siyasi duruma bağlı olacağına dikkat çeken Faber, uzun zamandır fiyatlarla ilgili beklentisinin 40-60 dolar arasında olduğunu söyledi. Faber altın ve diğer metallerin durumu ile ilgili olarak da yorum yaptı. Merkez bankalarının bastıkları paranın şu ana kadar Apple, Amazon, Google, Tesla ve benzeri hisselere ve Bitcoin gibi sanal kurlara gittiğinin altını çizen Faber, henüz değerli metallere bir giriş olmadığını, bu enstrümanlarda kırılma yaşanınca altın ve diğer değerli metallerin parlamasını beklediğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X