Doktora hasta yakınından dayak

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan çocuk cerrahı Op. Dr. M. İ. A., bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Ağır yaralanan doktor, 10 gün iş göremezlik raporu aldı.

Doktora hasta yakınından dayak

Olay, önceki gün meydana geldi. Yeğenini muayeneye getiren bir kişi, muayene odasında doktorla bir süre tartıştı. Güvenlik tarafından dışarı çıkartılan şahıs, koridorda gizlenerek doktorun odasından çıkmasını bekledi. Her şeyden habersiz dışarı çıkan ve yürümeye başlayan doktor M.İ.A.’ya saldıran hasta yakını, yere düşürdüğü doktoru bir süre tekmeledi. Ağır yaralanan doktor M.İ.A., Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavisi yapılan M.İ.A., 10 gün iş göremezlik raporu aldı.

PROTESTO ETTİLER

Türk Sağlık Sen ve Ses Bursa Şubesi ile birlikte hastane önünde basın açıklaması yapan Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Ercan Ertürk, yaşanan duruma tepki gösterdi. Sağlıkta dönüşüm programı uygulanmaya başladığından bu yana sağlıkta şiddetin gündemin ana konusu haline geldiğini dile getiren Ertürk, “Sağlıkta şiddeti güvenlik önlemleri ve cezalarla önlemek mümkün değildir. Sorun iktidarın uygulamakta olduğu sağlıkta dönüşüm programıdır. Bu nedenle, nitelikli sağlık hizmeti sunumu için derhal sağlıkta dönüşüm programından vazgeçilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can, iş ve gelir güvenceleri sağlanmalıdır” dedi.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Erkan Yıldırım da, yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Doktor arkadaşımıza tıbbi müdahalesi yapıldı, bugün taburcu edildi. Evinde şuanda. Çok şükür şuanda sağlığı iyi” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X