Doktorluğa ilk adımı attılar

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bu yıl kazanan öğrenciler, düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giydi.

Doktorluğa ilk adımı attılar

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Yoğun bir katılımın olduğunu töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, öğrencilerin alacakları eğitimle birlikte çok doğru yere geldiklerini anlayacaklarını söyledi. 

Hekim olacak kişinin karşısındakinin fiziksel ve diğer özelliklerine bakmaması gerektiğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Yücedoğru, “Hekim, öncelikle insanları hor görmemeli, ona moral vermeli ve uzmanlık alanına göre yapması gereken ne ise onu yapmalıdır” diye konuştu. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ise öğrencilere seslenerek, “Bugün hayatınızın dönüm noktası olacak bir eğitime ilk adımı atıyorsunuz. Unutmayın ki bu eğitim buğuna kadar görmüş olduğunuz eğitimlerin hem en zevklisi hem en saygını hem de size hayatınızda elde edeceğiniz değerlerin en kutsalı olacaktır” dedi.

İLK ÖNLÜKLER REKTÖR YARDIMCISI VE DEKANDAN

Konuşmaların ardından öğrenci seçme sınavında derece yaparak UÜ Tıp Fakültesi’ni tercih eden ilk 11 öğrenciye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Dekan Prof. Dr. Selim Gürel tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Daha sonra fakülteyi kazanan 304 öğrencinin hepsi sahneye davet edilerek önlükleri takdim edildi. Konuşma ve önlük giyme töreninin ardından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan tarafından öğrencilere ‘İyi hekim olabilmek için neler yapılmalı’ konulu ilk ders verildi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X