Dokumaca Efsaneler Bursa’da görücüye çıktı

Dokuma tasarımına gönül veren Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin 4 yıl süren araştırmaları sonucu hazırlanan, Anadolu’nun binlerce yıllık efsanelerinin dokumaca ifade edildiği eserler Bursalı sanatseverlerle buluşt

Dokumaca Efsaneler Bursa’da görücüye çıktı

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (TETSİAD) sponsorluğunda düzenlenen ‘Dokumaca Efsaneler’ sergisi, Yıldız Sarayı Şehir Müzesi ve Home&Tex Fuarı’ndan sonra şimdi de Bursalı sanatseverlerle buluştu. Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’ndeki serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kalkınmada lokomotif bir kent olduğunu vurgulayarak kendi markalarını üreten bir şehir olduğuna dikkat çekti. 

Tekstilin gıda gibi temel bir sektör olduğuna işaret eden Altepe, ”Türkiye’nin hedefleri var. Şehirler de bu hedefleri yakalarsa Türkiye hedeflerine ulaşır. Bursa, tekstil denildiğinde ilk şehirlerden biridir. Tekstil, gıda gibi temel sektördür. Vazgeçilmeyecek ve yıldızı parlayacak olan bir sektör” dedi.

 

Tekstil kendini çok geliştirdi

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nin Atatürk’ün tekstili geliştirmek için kurduğu bir fabrika olduğunu hatırlatan Altepe, mekanın misyonunu tamamladığını kaydetti. Recep Altepe, ”Özel sektör tekstilde daha çok kendini geliştirdi. Merinos fabrikası da artık bu müzede yaşıyor. Tekstil sanayiinin mihenk taşı olan fabrika alanındaki Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde böyle bir sergi açılmasını çok anlamlı buluyorum” diye konuştu.

Bursa sektörün kalbi

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, ‘Dokumaca’ sergisini sektör adına çok önemsediklerini vurguladı. Sektörün tasarım, inovasyon ve Ar-Ge’yi birlikte buluşturduğunda büyük güç kazandığını ifade eden Burkay, ”Biz Bursa’yı estetik, sanat ve Ar-Ge konusunda sektörün kalbi olarak görüyoruz” dedi.

Hedefler aynı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, hedeflerinin bir olduğuna dikkat çekti. Büyükekşi, ”Tarihiniz ne kadar eski ise firmanız ne kadar geçmişe dayanıyorsa o kadar kıymetlisiniz. Tekstil sektörü de gerek Türkiye gerekse Bursa açısından çok önemli bir sektör” diye konuştu. Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı ve TETSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ise, 20 milyar dolar üzerinde tekstil ihracatı olduğunu belirterek, Türkiye’nin sayılı tekstil ihracatçılardan birisi olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X