Dokumacı kızlar Avrupa’da

İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 15 Şubat-8 Mart tarihleri arasında 21 gün staj yapmak amacıyla Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi kapsamında Avrupa’ya gitti.

Dokumacı kızlar Avrupa’da

SADULLAH ORGAN

8 öğrenci ve 1 öğretmen Almanya’ya, 8 öğrenci ve 1 öğretmen Romanya’ya, 16 öğrenci ve 2 öğretmen ise ‘Dokumacı Kızlar’ Projesi’yle Portekiz’e gitti.

Öğrenci ve öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri Ali Doğru, Fuat Akaltun ve Mahmut Güven, Okul Müdürü Salise Ayhan ve öğretmenler tarafından üç ülkeye uğurlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Erasmus+ öğrenme hareketliliğinin, öğrenci ve personel hareketliliği tesis etmek, kız öğrencileri istihdam etmek, daha iyi bir mesleki eğitim sunmak, dokuma sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek ve kültürlerin birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak açısından önemli bir proje olduğunu söyledi.

Toplamda 32 öğrenci ve 4 öğretmenin Avrupanın değişik bölgelerinde staj yapacağını belirten İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Erasmus Plus programının başarılı ve kaliteli eğitim hizmetlerinin ülkemize transferini sağlamak, girişimcilik, özgüven ve işbirliği gibi özellikleri oluşturmak, beceri ve istihdamı arttırmak, eğitim ve öğretim çalışmalarını modernize etmek, yurtiçi ve yurt dışı istihdam olanaklarını arttırmak amacıyla gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X