‘Dokunulmazlıkların kaldırılması Meclis’in kaldırılmasıdır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM’nin kaldırılmasıdır’ dedi. Kılıçdaroğlu, daha önce de, AK Parti’nin getirdiği paketin anayasaya aykırı olduğunu, buna rağmen destekleyeceklerini söylemişti.

‘Dokunulmazlıkların kaldırılması Meclis’in kaldırılmasıdır’

Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya’da yaptığı ‘TBMM Gurubu 26’ncı dönem 1’inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuştu.

AK Parti’nin artık bir kişinin iki dudağı arasına hapsedildiğini savunan Kılıçdaroğlu, AK Parti seçmenine “Sayın Davutoğlu’nun elinden istifa dilekçesinin alınması sizin vicdanınızı sızlatıyor mu sızlatmıyor mu?’ diye sordu. Bunun aynı zamanda ahlaki bir boyutu olduğunu ve yaşanan sürecin 23 milyon 600 bin kişinin siyasi tercihinin çöp sepetine atılması olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, parlamentoda kabul edilen milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılması tarafında olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

BUYRUN TERÖRÜ BİTİRİN

“Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM’nin kaldırılmasıdır. Eğer terör olayı bu kadar ciddiyse niye tarih sınırlaması getiriyorsun? Tam bir aldatmaca, o zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Göreceğiz terörü bitirecekler mi bitiremeyecekler mi? Bu yasayla terör bitecek mi bitmeyecek mi? Her gün hep beraber soracağız. Anayasası bile değiştirdiniz ‘terörü bitireceğiz’ diye. Buyurun bitirin. Önlerinde ne engel var şimdi, terörü bitirmek için? Parlamentoda çoğunluğunuz var, vali sizin valiniz, kaymakam sizin kaymakamınız, emniyet sizin emniyetiniz, jandarma sizin jandarmanız, ordu sizin ordunuz. Buyrun terörü bitirin. Niye bitirmiyorlar, hangi gerekçeye sonlandıramıyorlar? Söyledim yine söylüyorum, gelen her şehit cenazesinin kanı bunların yakalarındadır. Ülkeyi bu hale bunlar getirdiler. 2002’de yönetimi devralırken terör sıfırdı. Ülkeyi kan gölünün bunlar çevirdiler.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X