Dolandırıcılar hız kesmiyor!

İnegöl’de, cep telefonundan arayan ve kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin ‘Masrafları iade edeceğiz, kredi kartı bilgilerin gerekli’ sözüne kanan bir vatandaş, kart bilgilerini sahte görevliye verdi. Bir süre sonra dolandırıl

Dolandırıcılar hız kesmiyor!

İnegöl’de ikamet eden M.Ö.’yü arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, “Daha önceden kullandığınız kredilere ait masrafları iade edeceğiz. Kabul etmen durumunda kredi kartı bilgilerini vermen gerekiyor.” dedi. Bir üre sonra başka bir numaradan M.Ö.’yü arayan başka bir kişi de aynı yöntemle 900 lira masraf iadesi aldığını söyledi. Bunun üzerine M.Ö., tanımadığı ve kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kişiye kredi kartı bilgilerini verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan M.Ö. İnegöl ilçe Emniyet Müdürlüğü asayiş Büro Amirliği’ne müracaat etti. Cumhuriyet Savcısı, “Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması” olayı ile ilgili soruşturma başlattı. 

Öte yandan Osmangazi ilçesinde ikamet eden Uludağ Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi Amirliği’ne gelen E.Y., cezaevi firarisi olduğunu söyleyen kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldığını belirtti. Olayla ilgili ifade veren E.Y., “Evime gelen ve eşimin akrabası olduğunu söyleyen 35-40 yaşlarında bir kişi annesinin hasta olduğunu ve kendisinin cezaevi firarisi olduğunu söyledi. Benden bin 500 lira istedi. Sonra parayı alarak ayrıldı.” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X