Dolandırıcılar servet götürdü

Telefonla kurulan tuzakta vurgunun boyutu akıl almaz düzeye ulaştı. Dolandırıcılar, 4 yılda 857 kişiden 2 milyon liraya yakın haksız kazanç sağladı.

Dolandırıcılar servet götürdü
OKTAY KAYALAR
 
Son yılların en yaygın dolandırıcılık yöntemlerinin başında ‘hesabınız terör örgütü tarafından kullanılıyor’ yalanı geliyor. Tüm uyarılara rağmen kendilerini savcı ve polis olarak tanıtanların tuzağına düşenler, dolandırıcıları zengin ediyor.
 
İŞTE RAKAMLAR
 
Kayıtlara göre, son 4 yılda Bursa’da telefonla aranan 857 kişi, kendilerine verilen hesap numaralarına 1 milyon 786 bin 92 lira para aktardı. Dolandırıldığını anlayınca da soluğu poliste alanların şikayeti üzerine ekipler, 4 yılda 83 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 63’ü tutuklandı.
 
YİNE UYARDILAR
 
Yetkililer, ‘Biz uyarmaktan bıkmadık, vatandaş da dolandırıcıların hesabına para aktarmaktan usanmadı. Polis, telefonla arayıp adli işlem yapmaz. Ayrıca, kimseden de bu şekilde para istemez. Artık, bu kişilerin yalanına ne olur inanmayın’ diyerek vatandaşları bir kez daha uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X