Dolandırıcıları ‘WhatsApp’ ile yakalattı

Bursa’da internet sitesinde yer alan satılık motosikleti sahte çekle almak isteyen iki kişi ‘WhatsApp’ operasyonu ile yakalandı.

Dolandırıcıları ‘WhatsApp’ ile yakalattı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne müracaat eden Ö.D. ve H.K., sahte çek kullanan iki kişi hakkında şikayetçi oldu. Polis ekipleriyle işbirliği yapan Ö.D. ve arkadaşı H.K., motosiklete müşteri olan A.T. ve Y.S.’nin verecekleri çeki ‘WhatsApp’tan atmalarını istedi. ‘WhatsApp’tan gönderilen çekin sahte olduğu belirlenince operasyon için harekete geçen polis, buluşma noktası olarak belirlenen Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde A.T. ve Y.S.’yi yakaladı.

 

Emniyet müdürlüğüne götürülen iki şüpheli hakkında, “Dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” iddiasıyla soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

 

BANKADAKİ TELEFON NUMARASINI SAHTE KİMLİKLE DEĞİŞTİRİRKEN KAÇTI

 

İznik ilçesinde ise T.A. adına düzenlenen sürücü belgesiyle gittiği banka şubesinde hesabındaki telefon numarasını değiştirtmek istedi. Banka memuru ehliyetteki fotoğraf ile sistemdeki fotoğrafın farklı olduğunu görünce durumu polise bildirirken şüpheli, “Kimliğim aracımda, alıp geleyim” diyerek bankadan ayrıldı. Yapılan incelemede kimliği henüz belirlenemeyen dolandırıcının, T.A. adına düzenlenen ehliyeti kullandığı ortaya çıktı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X