Dolandırıcıların senaryosu emeklinin kalbini durdurdu

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, telefon dolandırıcıları 69 yaşındaki Şinasi Doğan’ı arayarak, eşinin bölücü terör örgütü tarafından rehin alındığını ve kurtarılması için 4 bin 500 lirayı istenilen hesaba yatırmasını istedi. Dolandırıcıların sözlerine inanan

Dolandırıcıların senaryosu emeklinin kalbini durdurdu

Sabah saatlerinde cep telefonuyla Şinasi Doğan’ı arayan dolandırıcılar, “Eşin bölücü terör örgütü tarafından rehin alındı. Polis ekipleri şu anda evinizde. Eşinizi kurtarmamız için verdiğimiz hesaba 4 bin 500 lira yatırmanız gerekiyor” dedi. Dolandırıcıların sözü üzerine Doğan, bankadan para çektikten sonra istenilen hesaba yatırmak üzere PTT Şubesi’ne girdi. Açık tutulan elindeki cep telefonuyla sürekli dolandırıcılarla konuşan Doğan, gişedeki görevliye yaklaşarak, “Eşim rehin alındı, onu kurtarmak için hesabına para yatıracağım” dedi. Doğan’ı banko arkasına alınarak, sakinleştirmeye çalışan görevliler, hemen polisi aradı. Ancak, daha önce by-pass ameliyatı geçirdiği bildirilen Doğan, bu sırada kalp krizi geçirerek yere yığıldı. 

 

Görevlilerin haber vermesi üzerine şubeye gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edilen Doğan, Bursa’daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Duran kalbi çalıştırılan Doğan’ın durumunun ağır olduğu ve tedavisinin devam ettiği bildirildi. 

 

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Balıkesir’in Kepsut İlçesi ve Çanakkale’deki hesaplar üzerinden dolandırıcılığın devam ettiğini bildirerek, “Durum polise bildirildi. PTT fark ederse bloke koyabiliyor.  Ancak, savcının talimat vermesi gerekiyor. Hükümet bu konuda yasal düzeleme yapmazsa daha çok canlar yanacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X