Dolandırıcıların yeni silahı FETÖ

Kahramanmaraş’ta “banka hesabınız FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildi” bahanesiyle bir öğretim üyesinin 25 bin lirasını dolandıran 5 kişi gözaltına alındı.

Dolandırıcıların yeni silahı FETÖ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Ö.E.’yi telefonla arayarak kendilerini polis gibi tanıtan şüpheliler, banka hesabının FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildiğini söyledikleri Ö.E.’den para istedi. Söylenenlere inanan Ö.E. bankadan çektiği 25 bin lirayı şüphelilerin söylediği PTT hesabına yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ö.E., İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye Bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na müracaatta bulundu. Polis ekipleri, yaptıkları çalışmada PTT şubesinden parayı çektiği belirlenen ve Gaziantep’te yaşayan Rıdvan D.’yi (18) yakaladı. 

Kahramanmaraş ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Rıdvan D’nin ifadesi doğrultusunda olayla ilgili olarak Abdurrahman E. (20), Karahan K. (23), Batuhan C. (22) ve Yusuf G’yi (29) gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Mersin ve Kocaeli Gebze’de aynı yöntemle vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X