Dolandırılmaktan bıkmıyoruz!

Bursa’da vatandaşları telefonla arayıp kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılar, 4 kişiden toplamda 73 bin lira para alarak kayıplara karıştı.

Dolandırılmaktan bıkmıyoruz!

Dolandırılanlardan birisi ise sahte polislere inanıp para dolu poşeti şehrin merkezindeki çınar ağacının altına koydu.

Edinilen bilgiye göre ilk olay dün saat 09.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesinde meydana geldi. Evde oturduğu sırada çalan telefonunu açan M.A.’ya sahte polisler tarafından banka hesabının teröristler tarafından ele geçirildiği söylendi. Eşinin sesini de dinletilince olayın gerçek olduğunu düşünen M.A. sözde polisin hesabına toplam 49 bin 900 lira para aktardı.

Diğer bir olay ise Mudanya’da meydana geldi. N.K. kendisini arayan sahte polislerin anlattıklarına kanıp hesabına 10 bin lira para yatırdı. Aynı yöntemle Osmangazi İlçesinde yaşayan İ.Ö. ise dolandırıcıların hesabına 5 bin lira yatırdı. H.Y. adlı vatandaşı da arayan dolandırıcılar “Bankaya operasyon yapacağız, hemen bankada ne kadar paran varsa çek ve dediğimiz yere getir” dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan H.Y. hemen banka hesabında bulunan 3025 Euro’yu Osmangazi ilçesinde bulunan Atatürk caddesindeki çınar ağacının altına bıraktı. Daha sonradan tekrar bankaya yönlendirilen H.Y. karşıdaki telefon yüzüne kapanınca dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

Polis şimdi o dolandırıcıların peşinde.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X