Dolar 1 ayın zirvesinde!

Şanlıurfa’da iki polisin hayatını kaybetmesinin ardından dolar kuru fırladı. 14.14 itibariyle dolar kuru 2,72’nin üzerini gördü. Kur şu an 2,71 civarında seyrediyor.

Dolar 1 ayın zirvesinde!

Doların küresel bazda değer kazancı gelişmekte olan para birimlerini baskı altında bırakırken, Suruç’taki patlamanın yarattığı tedirginliğin ardından ‘Dolar kuru güne nasıl başladı?’ sorusu merak edilmeye başlandı. Geçen hafta 26 Mayıs’tan beri ilk kez 2.63’ün altına inen dolar/TL dün yaşanan Suruç katliamının ardından 2,69 seviyesinin üzerine çıktı ve TL’nin dolar karşısındaki kaybı yüzde 1.5’i aştı. Bugün ise Şanlıurfa’daki iki polisin ölümünün ardından dolar kuru 7,71’e fırladı. Kur saat 14.16 itibariyle Saat 14.14 itibariyle 2.7205’ten alınan dolar 2.7215’e satılıyor.

 

Şanlıurfa’da iki polisin düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesi ardından dolar/TL bugün yükselirken borsa endeksi kayıplarını artırdı. Haber öncesi 2.6890 civarında işlem gören dolar/TL  2,7226’ya kadar yükseldi. BIST-100 endeksi ise haber öncesi işlem gördüğü 81,500 seviyesinden kayıplarını artırarak 81,000’in alını test etti. BIST-100 endeksi yüzde 0.54 kayıpla 81,154 puandan işlem gördü. Haber televizyonları Şanlıurfa’da iki polisin düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu. TV’ler bu açıklamayı Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük’ün yaptığını belirtti.

 

Bankacılar bugün piyasada küresel gelişmelerin ve koalisyon görüşmelerinin izleneceğini belirttiler. Bankacılar Yunanistan’ın borç ödemeye başlamış olması ve Çin piyasalarının sert satış baskıları ardından daha sakin bir seyre geçmesiyle dış piyasalardan baskının azalabileceğini ancak dolardaki değer kazancının ise yakından izlendiğini belirttiler. Dolar dün St Louis Fed Başkanı James Bullard’ın faizlerin büyük ihtimalle Eylül ayında artırılacağını söylemesinin ardından kaydettiği kazanımları koruyor. Dolar endeksi dün 98.147 ile yaklaşık üç ayın zirvesini gördükten sonra 98.036’da yatay seyrediyor.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X