Dolar 2 ayın en düşüğünde

ABD’de faiz artışlarının ötelenebileceği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde değer kaybeden dolar, TL karşısında 2,89 seviyelerine indi.

Dolar 2 ayın en düşüğünde

ABD’de faiz artışlarının 2015 yılı sonrasına ötelenebileceği görüşünü destekleyen veriler ile gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde dolar karşısında değer kazancı eğilimi devam ederken, dolar/TL 20 Ağustos’tan beri ilk kez 2.89’un altını gördü.

 

Dün Fed beklentileriyle 2.95’li seviyelerden Türkiye piyasalarının kapanış saatlerinde 2.93’ün altına gerileyen dolar/TL bu sabah da düşüşünü sürdürerek 09:52’de 2.8830/2.8840 seviyesine geriledi. Gün içinde en düşük 2.8830 seviyesi test edildi.

 

Dün akşam saatlerinde 3.14 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1193/3.1207 seviyesinde 3.35 civarında olan euro/TL ise aynı saatte 3.3347/3.3364 seviyesindeydi.

 

Küresel piyasalarda dolar dün diğer büyük para birimleri karşısında yedi haftanın en düşük seviyesine indi. Dolar endeksi 93.845 seviyesine kadar gerileyerek 26 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından 94 seviyesinin hemen altında işlem görmeyi sürdürüyor.

 

Geçen hafta boyunca benzer beklentilerle küresel risk iştahındaki artışla TL yüzde 5 değer kazanmış ardından kâr satışları ve Ankara’daki patlama ile dalgalanma yaşanmıştı.

 

Analistler dolarda yaklaşık üç haftadır süren zayıf seyrin devam edip etmeyeceğini anlamak için dün ABD’den gelecek verilerini bekliyorlardı. Bu verilerin Fed’in faiz artışını erteleme ihtimalini artırmasıyla beraber Asya borsaları son iki ayın zirve seviyesini görürken, dolar ise son birkaç haftanın en düşük seviyelerinde seyretti.

 

Bankacılar içeride seçim öncesi artan güvenlik endişelerinin ve siyasi gelişmelerin izlenmeye devam edeceğini, ABD verilerinin ise bugün de piyasada belirleyici olabileceğini belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X