Dolar 2 ayın zirvesinde

Dolar/TL politik risklerin baskısı ve dolarda global güçlenme ile 3.03’ü aşarak iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Dolar 2 ayın zirvesinde

Dolar/TL’de son birkaç günde görülen yabancı çıkışları OHAL’in üç ay daha uzatılması ve kamuda görevden uzaklaştırmaların politik riskleri artırmasıyla devam ederken, doların global bazda güçlenmesine paralel 3.03’ü aşarak iki ayın en yüksek seviyelerine geldi.

 

Bankacılar dolar/TL’nin 3-3.05 bandına yerleştiğini belirtiyor.

 

Bu sabah 3.0247/3.0264 seviyesinde olan dolar/TL, saat 13:06’da 3.0368/3.0372 seviyesinde.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, geçen hafta Milli Güvenlik Kurulu’nun da bu yönde verdiği tavsiye kararının ardından dün olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasına karar verildiğini açıkladı. OHAL 19 Ekim’den itibaren 90 gün uzatılmış olacak.

 

Diğer taraftan Emniyet Genel Müdürlüğü’nde “FETÖ” soruşturması kapsamında 12,801 polisin görevden uzaklaştırılması da politik risklerin devam ettiğine işaret etti.

 

Bankacılar Moody’s’in not indiriminin ardından başlayan TL’den çıkışlar devam ederken, bu çıkışları karşılayan yerli döviz satışlarının görülmemesi, elinde tuttuğu tahvillere karşılık kendilerini dolar alarak korumaya alan yatırımcılar, yüksek seyreden petrol fiyatları ve OHAL’in üç ay daha uzatılmasını TL’de özellikle dün görülen negatif ayrışmanın başlıca nedenleri olarak görüyor.

 

Dün beklentilerin altında gelen enflasyon verilerinin TCMB’nin faiz indirimlerine devam edeceği algısı oluşturmasının da kurda yükselişi tetiklediği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X