Dolar 2 haftanın en düşüğüne indi

Dolar/TL, dün yurt dışında Yunanistan’la ilgili iyimserlik ve yurt içinde koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanabileceği beklentisi ile 2,6670 ile son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Dolar 2 haftanın en düşüğüne indi

7 Haziran genel seçimlerinde hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesinin etkisiyle 2,8097 ile tarihi zirvesini gören dolar/TL, yaklaşık bir hafta boyunca 2,76-2,73 bandında hareket etmişti.

Yurt içinde koalisyon hükümetinin kurulmasına yönelik yapıcı söylemlerin artması, yurtdışında ise geçen hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri değiştirmemesi, Başkan Janet Yellen’in güvercin açıklamaları ve ABD’de açıklanan verilerin beklentilerin altında gerçekleşmesi gibi nedenlerin etkisiyle dolar/TL 2,70’in altına gerileyerek haftayı 2,6950 seviyesinden tamamlamıştı.

Geçen haftaki pozitif havanın dün de devam etmesiyle aşağı yönlü hareketini sürdüren dolar/TL, 2,6670 ile son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. Euro da 3,03’e kadar geriledi.

GÖZLER MERKEZ BANKASI’NDA

Analistler, yurt dışında risk iştahının artmasıyla gelişmekte olan ülke varlıklarına karşı ilginin çoğaldığını belirterek, TL’nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre daha iyimser tepki verdiğini ifade ediyor.

Yurt içinde koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanması ve yurt dışından gelen pozitif atmosferin devam etmesi durumunda dolar/TL’nin 2,65’in altına inebileceğini öngören analistler, 2,70’in direnç konumunda takip edileceğini dile getiriyor. Analistler, bugünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararının ile siyasi gelişmelerin piyasanın yönü üzerine etkili olacağını belirtiyor.

BORSA 83 BİNİN ÜZERİNDE

 

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, dün geçen hafta cuma günkü kapanışa göre 971,80 puanlık yükselişle 83.426,18 puandan kapandı. Pay piyasaları ortalama yüzde 1,18 değer kazanırken, toplam işlem hacmi 3,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1,91, holding endeksi yüzde 0,88 yükseliş kaydetti

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X