Dolar 2,79’u gördü

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası’nın eylül ayında faiz artışına gideceği beklentisinin kuvvetlenmesiyle 2,7905’e kadar yükseldi.

Dolar 2,79’u gördü

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz artışına gideceği beklentisinin kuvvetlenmesiyle 2,7905’e kadar yükseldi.

Dün akşam saatlerinde açıklanan Fed’in Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) sonuç bildirisinde faizlerde bir değişiklik yapılmazken, ABD ekonomisine ilişkin olumlu bir görünüm çizilmesinin ardından küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisi ile dolar/TL yükselişe geçti. 

Bugün bankalararası piyasada güne 2,77 seviyesinden başlayan dolar/TL, gün içinde en düşük 2,7625’i görse de yükseliş eğilimini devam ettirerek, 2,7905’e kadar çıktı. Dolar/TL şu dakikalarda 2,78’in hemen üzerinde işlem görürken, güne 3,0453’ten başlayan ve 3,03 – 3,06 bandında hareket eden avro/TL ise şu dakikalarda 3,04’ten alıcı buluyor.

Analistler, bugün açıklanan ABD 2. çeyrek GSYH verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından gelecek hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin öneminin arttığını ve küresel piyasalarda dolardaki dalgalanmanın devam edebileceğini kaydediyor.

ABD’den gelecek makro ekonomik verilerin dolar/TL’nin ana yönü üzerinde belirleyici olacağını aktaran analistler, yurt içinde ise koalisyon görüşmeleri ile jeopolitik risklerin takip edileceğini ifade ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X