Dolar çakıldı, altın fırladı

ABD istihdam verisinin ardından dalgalanan dolar/TL 3,01’in altını gördü. ABD verisinden önce 1.105 dolar seviyelerinde seyreden altının onsu ise, 1.136 dolara kadar yükseldi.

Dolar çakıldı, altın fırladı

ABD istihdam verisinin ardından dolar/TL dalgalandı. ABD verilerine en hızlı ve net tepkiyi ise altın verdi.

 

ABD’de tarım dışı istihdam 203 binlik beklentiye karşın 142 bin artış kaydetti. Verinin beklentilerin çok altında kalmasıyla dolar/TL ilk etapta 3,02’nin üzerinden 3,0160’a geriledi. Ancak daha sonra yükselişe geçen kur 3,0374 ile günün zirvesini gördü. Dolar bu seviyelerde de tutunamadı ve kademeli olarak 3,01’in altına kadar geriledi. Kur en düşük 3,0080’i gördü. Dolar güne 3,03’ün üzerinde başlamış gün boyunca 3,02 civarında dengelenmişti.

ALTIN BİR ANDA 30 DOLAR YÜKSELDİ

Verilerden önce 1.105 dolar seviyelerinde seyreden altının onsu ise, 1.136 dolara kadar çıktıktan sonra 1.135 dolar seviyesinden alıcı buldu. Yurt içinde de altının gramı 107,62 liradan 110,82’ye yükseldi.

Analistler, ABD’de açıklanan tarım dışı istihdamın yanında istihdamın alt kalemleri ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin de beklentiyi karşılamadığını, ayrıca önceki iki ayın tarım dışı istihdam verisinin de aşağı yönlü revize edildiğini belirterek, bu verilerin kısa vadede Fed’in faiz artırımına ilişkin beklentileri değiştireceğini bunun da yüksek volatiliteye neden olarak fiyatlamalara yansıtılmaya çalışıldığını kaydediyor.

ABD dışındaki diğer gelişmiş ülke varlıkları ve tahvillere olan ilginin ilk etapta gelişen ülke varlıklarına olumsuz yansıdığına dikkati çeken analistler, orta vadede Fed’e ilişkin beklentilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X