Dolar düştü petrol yükseldi

Dolar/TL, Japonya Merkez Bankasının (BoJ) negatif faiz uygulamasına geçmesinin ardından yaklaşık 4 haftanın en düşük seviyesi olan 2,9560’a geriledi.

Dolar düştü petrol yükseldi

Buna karşın Brent petrolün varil fiyatı 35 doları aştı. BoJ, önceki gün başlayan ve dün sona eren para politikası toplantısında, merkez bankasında tutulan cari hesaplara uygulanan faizi yüzde -0,1’e çekerek, negatif faiz uygulamasıyla Niceliksel ve Niteliksel Parasal Genişleme (QQE) uygulamasına geçti. 

Bankanın kararının ardından Asya hisse senedi piyasaları hızlı yükselişler kaydedilirken, uluslararası piyasalarda gelişen ülke para birimlerinde değer kazançları görüldü. Söz konusu gelişmeyle güne 2,97 seviyelerinden başlayan dolar/TL, yaklaşık 4 haftanın en düşük seviyesi olan 2,9560’a kadar düştü. Euro/TL ise açılışta 3,2529’a kadar yükselmesine karşın BoJ kararının ardından 3,2209’a kadar geriledi. Buna karşın, Brent petrolün varil fiyatı, BoJ’un negatif faiz uygulamasına geçmesinin ardından 35,74 dolara yükseldi. Analistler, arza ilişkin gelişmelerin fiyatlara yön vermeye devam ettiğini belirterek, merkez bankalarının küresel ekonominin canlandırılmasına ilişkin ek teşvik uygulamalarının da petrol fiyatlarını desteklediğini kaydediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X