Dolar Euro’yu yakalayamayacak

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Baş Ekonomisti Catherine L. Mann, doların Euro’yu yakalamayacağı ileri sürdü.

Dolar Euro’yu yakalayamayacak

Merkezi Paris’te bulunan OECD, gelişmiş ülkelerle ilgili son geçici ekonomik değerlendirme raporunu dün yayımladı.

Ekonomik büyümenin yakın dönemde ‘mütevazı’ olacağı değerlendirmesinde bulunan OECD, olağan dışı düşük enflasyon ve faiz oranlarının mali istikrar açısından risk teşkil ettiğini de kaydetti.

ABD’de iç talebin artmasının ekonomik büyümeye katkı sağladığı bunun da doların güçlenmesine neden olduğu ifade edilen raporda, Euro Bölgesi’nin ise petrol fiyatlarındaki düşüşten, Euro’nun değer kaybetmesinden ve gevşek para politikasından olumlu etkileneceği ve bunların durgunluktan çıkmasını sağlayacağı yorumu yapıldı.

HİNDİSTAN PARLAYACAK

Raporda, Japonya’da para ve vergi politikaların yakın dönemde büyümenin hızlanmasına yol açacağı, ancak uzun dönemin ne getireceği konusunda belirsizlikler bulunduğu vurgulandı. Çin’in ise resmi ekonomik büyüme hedefinin yavaşlayacağı uyarısı yapılan raporda, Hindistan, büyük ekonomiler arasında iki yıl içinde en hızlı büyümeyi sağlayacak ülke olarak gösterildi. Raporda, Brezilya’nın ise ekonomik durgunluk içine gireceği uyarısı yapıldı.

FED FAİZ ARTIŞINI ERTELER

OECD Baş Ekonomisti Catherine L. Mann, düşük petrol fiyatları ve gevşek para politikalarının, birçok ülke için ekonomik büyüme açısından fırsat yarattığını belirtti, ancak yatırımları artırmadan sadece para politikalarına bağlı kalmanın mali riskleri yükselttiği uyarısında bulundu. Mann, bir soru üzerine, doların Euro’yu yakalamayacağı görüşünde olduğunu açıkladı. AB ekonomisi ile ilgili olarak Avrupa Merkez Bankası’nın olumlu katkılar sağladığını ifade eden Mann, bu çerçevede Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) çalışmalarını da övdü. OECD Baş Ekonomisti, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonun düşük olması ve doların değer kazanması yüzünden faiz artırımı kararını erteleyeceği tahmininde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X