Dolar için 2 senaryo

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) etkisiyle Türk lirası karşısında 3 lira sınırını aşan dolar için piyasa oyuncuları, yıl sonunda en olumlu senaryoda 2,70, en kötü senaryoda ise 3,70 lira seviyelerinin görülebileceğini belirtiyor.

Dolar için 2 senaryo

Fed’in faiz kararı, 1 Kasım genel seçim sonuçları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) atacağı adımlar doların yönü üzerinde etkili olacak ana gündem maddelerini oluşturuyor. 

Küresel ekonomide en önemli uluslararası rezerv para birimi dolara ilişkin senaryoları değerlendiren analistler, piyasaları rahatlatacak en olumlu senaryoda dolar/TL’nin bu yıl 2,70 seviyelerine kadar gerileyebileceğini belirtirken, en olumsuz senaryoda ise 1 doların TL karşısında 3 lira 70 kuruşa kadar yükselebileceğini tahmin ediyor. Analistler, ana senaryolar dışında Çin ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) kaynaklı gelişmelerin dolardaki harekete katkı sağlayacak olsa da söz konusu maddelerin, dolar üzerindeki etkilerinin sınırlı olacağı görüşünde birleşiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X