Dolar ne kadar?

Gelişmekte olan ülkelere paralel yükselişe geçen dolar/TL’de bugün dış piyasalardaki gelişmeler izlenecek. Dolar 2,83’e yakın işlem görüyor.

Dolar ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faizde beklentiler dışında adım atmamasının ardından gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel hareket eden dolar/TL güne 2,82’nin üzerinde başladı.

 

TL’nin global risk iştahındaki azalmaya paralel dolar karşısında değer kaybettiğini söyleyen bir bankacı, gelecek hafta açıklanacak enflasyon raporunun TCMB’nin önümüzdeki dönemde izleyeceği para politikası hakkında ipucu vereceğinden TL’yi de etkileyebileceğini belirtti. Aynı bankacı bugün ise küresel risk iştahının izleneceğini, TL’deki değerlenmenin sınırlı kalabileceğini belirtti.

 

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışından PMI verileri gelecek. 

 

Bankacılar dün gelişmekte olan ülke para birimlerinde Avrupa Merkez Bankası’nın yeni bir gevşeme adımına ilişkin bir işaret vermemesinin yaşanan satış baskısında etkili olduğunu söylemişti.

 

TAHVİL FAİZİ YÜZDE 9’UN ÜZERİNDE

 

Tahvil-bono piyasasında ise 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanış yüzde 9.12 seviyesinden gerçekleşti.

 

Beş yıllık gösterge olan 17 Şubat 2021 itfalı tahvil ise dün spot piyasa kapanışında yüzde 9.08, valörde son işlemde yüzde 9.13 seviyesindeydi.

 

Öte yandan 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.15 valörde son işlem yüzde 9.14 seviyesinde gerçekleşti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X