Dolar ve Euro’da son rakamlar

Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen dolar – Euro kaç TL? 2 Ekim 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? 2 Ekim 2020 bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar ve Euro’da son rakamlar

üresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sonrasında sert düştü.

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında 2 gündür elde ettiği kazanımların ardından bugün yönünü yukarı çevirdi. Sabah saatlerinde 7,73-7,72 bandından hareket eden dolar/TL , 7,78’e yükselirken; euro/TL ise 9,12’den değerleniyor.

Euro/dolar paritesi ise 1,1726 seviyesinden işlem görüyor.

Yatırımcılar çekişmeli geçmesi beklenen kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine hazırlanmışken Trump’ın test sonucu pozitif çıkmasının piyasalarda yeni bir volatilite dalgası yaratabileceği düşünülüyor.

Yurt içinde ise pazartesi günü açıklanacak olan kritik enflasyon rakamları öncesinde bugün eylül ayına ilişkin öncü dış ticaret rakamları takip edilecek.

Jeopolitik gelişmeler, yeni tip koronavirüs aşısı ve ABD’deki teşvik paketine ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu dile getiren analistler, yurt içinde atılan normalleşme adımlarının Türk lirası varlıkları desteklediğini ifade etti.

PETROL 40 DOLARIN ALTINA İNDİ

Petrol fiyatlarındaki gerileme Trump’ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından yüzde 3’ü geçti ve 40 doların altına indi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 3,5 değer kaybederek 49,53 dolara geriledi.

ABD hafif ham petrolü yüzde 3,6 değer kaybederek 37,31 dolardan alıcı buldu. ABD petrolü bu haftayı yüzde 5’ten fazla bir kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor.

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X