Dolar yeniden hareketlendi

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününde 2,97 seviyesinin üzerine yükseldi.

Dolar yeniden hareketlendi


Geçen haftanın son işlem gününde Japonya Merkez Bankasının (BoJ), negatif faiz uygulamasına geçmesi, küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Artan risk iştahı ile gelişen ülke para birimleri dolara karşı değer kazanırken, dolar/TL de cuma günü 2,9523 ile 4 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. 


Yeni haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, 2,9736’ya kadar çıktıktan sonra şu dakikalarda 2,9720 seviyelerinde dengelendi. Avro/TL ise en düşük 3,1966’ya kadar gerilemesinin ardından değer kazanarak şu dakikalarda 3,2260’dan işlem görüyor. 


Analistler, ABD’de kişisel gelirler ve imalat sektörü verileri başta olmak üzere küresel piyasalardaki yoğun veri takviminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. 


Teknik açıdan dolar/TL’de 2,9750’nin önemli direnç konumuna geldiğini vurgulayan analistler, 2,9540’ın ise destek olarak takip edileceğini aktarıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X