Dolar Yunanistan etkisiyle sıçradı!

Dolar/TL Yunanistan`ın kreditörlerle anlaşamamasının ardından 2,70`in üzerine çıktı.

Dolar Yunanistan etkisiyle sıçradı!

Yunanistan ve yabancı kreditör arasında haftasonunda yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması ardından global risk iştahındaki bozulmaya paralel sert yükselen dolar/TL, 2.70’i aştı. 

Yunanistan’ın yanı sıra Suriye sınırındaki gelişmeler de yakından izlenirken, Suriye’ye olası bir askeri operasyon riskinin de TL üzerinde baskı yaratabileceği belirtiliyor. 

Bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da Suriye ve sınırdaki gelişmelerin ele alınması bekleniyor. Öte yandan yarın ilk iki turu yapılacak olan TBMM Başkanı seçiminin ardından bu hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapacağı görevlendirmeyle koalisyon hükümeti kurma çalışmaları da yakından takip edilecek. 

Yunanistan’ın sol hükümeti ve yabancı kreditörler arasındaki görüşmelerin hafta sonu sonuçsuz kalmasının ardından Avrupa Merkez Bankası (AMB), Yunan bankalarına yaptığı fonlamayı dondurarak Atina’ya bankaların çökmesini engellemek için sistemi kapatmaktan başka çare bırakmadı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X