Doların ateşi ‘Başkanlık’la yeniden yükseldi

Seçim sonuçlarının tek parti iktidarına işaret etmesiyle oluşan iyimserliğin hemen ardından hükümet kanadından başkanlık sistemine yönelik gelen açıklamalar piyasaya negatif yansıdı.

Doların ateşi ‘Başkanlık’la yeniden yükseldi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın başkanlık sistemi konusunu yeni anayasa kadar önemli gördüklerini belirterek, bunun ‘vazgeçemeyecekleri konulardan bir tanesi’ olduğunu söylemesinin ardından, dolar 2,85 seviyesini gördü. Dolar gün sonunda serbest piyasada 2,84 liradan alıcı buldu.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise yüzde 0,93 değer kaybıyla 82.913,85 puandan günü tamamladı. Analistler ortaya çıkabilecek yeni siyasi tartışmaların hükümetin odak noktasını ekonomiden kaydırabileceği endişelerinin uzun vadede olumsuz etki yaratabileceğini belirtiyor.

ÇEYREK 168 LİRA OLDU

Altının ons fiyatında geçen hafta başlayan değer kaybı süreci dün de devam etti. Güne 1.134,50 liradan başlayan ons fiyatı, 1.126 dolar ile 2 Ekim’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Ons fiyat, geçen hafta 1.183,30 dolara yükseldikten sonra, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri değiştirmemesine karşın yayımlanan toplantı karar metnindeki ifadelerin aralıkta faiz artırımına ilişkin beklentileri artırması ile düşüşe geçmişti. Dün ABD’de fabrika siparişleri verisi öncesinde 1 ayın en düşüğüne gerileyen altının ons fiyatı, akşam saatlerinde 1.127 doların hemen üzerinde dengelendi. Analistler, altının onsunda 1.124 ve 1.105 dolar seviyelerinin destek olarak takip edildiğini belirterek, olası yükselişlerde 1.140 doların direnç konumunda olduğunu ifade ediyor. Bu arada Bursa Kapalıçarşı’da çeyrek altın 168 liradan satılırken, Cumhuriyet altını için ise 688 lira talep ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X