Doların ateşi yükseldi

Dolar/TL, küresel büyümeye ilişkin artan tedirginliklerin etkisiyle 2,87’yi aşarak 2,8713’ü gördü.

Doların ateşi yükseldi

Hafta başından bu yana yükseliş trendinde bulunan dolar/TL, dün güne 2,84’ün hemen üzerinde başlaması sonrasında en yüksek 2,8647’yi görürken, günü de 2,8616’dan tamamladı.

Dolar/TL, bugün yükselişini 5’inci güne taşıyarak 2,8713’e kadar çıkmasının ardından, şubat ayı sanayi üretimi verisinin yıllık bazda yüzde 5,8’le beklentilerin üzerinde artmasıyla düşüşe geçerek 2,8524’e geriledi.

Uluslararası piyasalarda şu dakikalarda dolar/TL 2,8605 seviyelerinden işlem görürken, avro/TL yüzde 0,1 azalışla 3,2561 düzeyinden alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının mart ayı toplantı tutanaklarında küresel ekonomiye ilişkin endişeleri vurgulaması, Uluslararası Para Fonunun (IMF) küresel büyüme görünümünün aşağı çekebileceği sinyalini vermesi ve Dünya Ticaret Örgütünün dünya ticaret hacmi artış tahminini düşürmesi gibi gelişmelerin küresel ekonomik büyümeye yönelik kaygıları artırdığını kaydediyor.

Bu durumun uluslararası piyasalarda dolara olan talebi artırdığını aktaran analistler, Moody’s’in Türk bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerinin dolar/TL üzerinde ekstra baskı yarattığını ifade ediyor.

Analistler, bugün Moody’s tarafından açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesinin dolar/TL’nin yönü üzerinde belirleyici olacağını vurgulayarak, 2,8650’nin altında kapanış gerçekleştirilmesi durumunda 2,84’ün destek olarak izleneceğini, 2,87’nin ise direnç konumuna geldiğini kaydediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X