Domates Birliği kuruldu

Domateste fiyat politikasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, Domates Birliği kurulması kararı alındı.

Domates Birliği kuruldu

AYHAN FİDAN

 

Karacaseyli çiftçiler, Karacabey Ziraat Odası ve Karacabey Belediyesi tarafından organize edilen toplantıda bir araya geldiler. 

Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemer Erken, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, ve domates üreticileri katıldı. 

Toplantıda, birlikte hareket edilmesi gerektiği ifade edildi. AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, örgütlü, bilgiye dayalı, rakamlara dayalı hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi. Matlı, “Sanayicilerle de bir araya gelip konuşmalıyız. Onlar bizim rakibimiz değil. Onlar da bindiği dalı kesmemelidirler. Karacabey domatesi bir markaysa, biz bu markaya hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

PLANLAMA İSTENDİ

Tarımın en büyük sıkıntısının planlama olduğunun altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, “ Örgütlenmeli ve planlı hareket etmeliyiz. Tarafların hakları, korunacak şekilde devlet tarafından hazırlanmalıdır” derken, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ise, domatesin işçiye bırakıldığını ve bu yüzden hem yeşil hem de çamurlu toplandığını söyledi. 

Güncü, bunun da fiyatların düşmesine sebep olduğunu ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, planlı ekersek bu tür sorunları yaşanmayacağını dile getirdi. MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, devletin tarım politikası, ithalat sorunu ve fiyatlandırmaya el atması gerektiğini belirtirken, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil de, çiftçiyle sanayicinin sözleşmelerle devlet tarafından korunması gerektiğini söyledi.

Toplantının sonunda domates birliği kurulmasına karar verilirken, Milletvekili Önder Matlı başkanlığında kurulan birlikte Ali Özkan, Cemer Erken, Erhan Erdem, Naci Güncü, Murad Bertan, Hakan Pullu, Ferruh Artan, Murat Coşan, Sami Özseçen, Ertem İşcan ve Faruk Çakır yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X