Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Domates tarlada 40 kuruşa düştü

Mersin’in Erdemli ilçesinde kilogram fiyatı tarlada 40 kuruşa kadar düşen domates, alıcı çıkmayınca çiftçinin elinde kaldı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde kilogram fiyatı tarlada 40 kuruşa kadar düşen

Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Ahmet Öger, ilçe genelinde 200 bin dekar açık alanda 2 milyon ton domates yetiştirilerek ülke ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağlandığını belirtti. 

Temmuz ayında başlayan hasadın kasım sonuna kadar sürdüğünü anlatan Öger, bu sezon tarlada 80 kuruştan başlayan domatesin kilogram fiyatının 40 kuruşa düştüğünü söyledi. 

Ülke genelinde domates ekili alanların da son dönemlerde artmasıyla üreticinin ürünlerini satmakta zorlanmaya başladığını ifade eden Öger, ”Dalında 40 kuruşa satalım diyoruz alıcı yok. Rusya ve komşu ülkelere ihracatta yaşanan sıkıntılar da bizi etkiledi. Şu an ürün dalında kalıp toprağa zarar vermesin diye toplamak zorunda kalıyoruz” dedi.


Avatar Seç KAPAT
Türkiye'ye yerleşen ancak son 3 takvim yılında ülkede ikametgahı ve
Sıradaki Haber Yurt dışından elde edilen kazançlara vergi istisnası