Domates üreticileri ‘birlik’ olacak

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Meclis Başkanı Nuri Karaca, Domates Üreticileri Birliği’nin kuruluşu için Ankara’da temaslarda bulundu.

Domates üreticileri ‘birlik’ olacak

AYDIN FİDAN

Geçtiğimiz hafta  gerçekleştirilen Domates Çalıştayı’nda, sektördeki sıkıntıların giderilmesi ve tarafların daha rasyonel çalışmaları için Domates Üreticileri Birliği’nin kurulmasının şart olduğunun vurgulanmasının ardından, Başkanlar derhal Ankara’ya giderek bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak TZOB Genel Merkezi’nde Genel Başkan Şemsi Bayraktar’la görüşen Karaca ve Karahasanoğlu destek sözü aldı. Ziyarette kurulacak birliğin finans desteği üzerinde duran Karacabeyli heyet, domatesin destek kapsamına alınması ve desteklerin birlik vasıtası ile üreticiye dağıtılmasının, sektörün kayıt altına alınması ve sözleşmeli tarımın sağlıklı çalışması için şart olduğunu belirtti.

PANKOBİRLİK’TEN DESTEK

Daha sonra Pankobirlik  Genel Merkezi’nde Genel Başkan Recep Konuk ve Genel Müdür Tamer Taşpınar’la da bir araya gelen Karacabeyli heyet, Konuk’tan da destek sözü aldı. Karacabey’de domates birliği kuruluşu için genç çiftçilerden bir ekip oluşturduklarını bildiren Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, “Bu konuda tüm Bursalı siyasetçilerden, bilhassa bölge milletvekili Önder Matlı’dan, tüm tarım kuruluşlarımızdan, salça sanayicilerinden ve çiftçi arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X