Domates üreticisinin Rusya sevinci

Rusya’nın domates ithalatında Türkiye’ye uyguladığı firma sınırlamasını kaldırması Mersinli domates üreticilerini memnun ederken, domates fiyatlarında hareketlenmeler yaşandı.

Domates üreticisinin Rusya sevinci

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, iki yıldır domates üzerindeki kısıtlamanın kaldırılmasını beklediklerini söyledi. Söz konusu kısıtlamanın kaldırılmasıyla fiyatlarda da hareketliliğin başladığını dile getiren Şahin, üreticilerin yüzünün güldüğünü söyledi. Rusya’nın kararının tüm domates üreticilerini sevindirdiğine işaret eden Şahin, ”Rusya domates ithalatını sınırlı sayıda firmaya vermişti. Dışişleri ve Ekonomi bakanlıklarının, Rus yetkililerle yaptığı görüşme sonrası tüm firmalara ihracat yolu açıldı. Rusya’nın aldığı bu karar Erdemlili çiftçilerimizi çok sevindirdi. Kararın ardından Erdemli Sebze ve Meyve Hali’nde özellikle domatese yönelik bir hareketlilik başladı” dedi. 

Şahin, kısıtlamanın ardından 1 lira 20 kuruş olan domates fiyatının 1 lira 60 kuruşa yükseldiğini, fiyatlarındaki yükselişin daha da artmasını beklediklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X