Domatesin fiyatı 40 kuruşa düştü

Tezgahta fiyatı geçen aylarda 10 lirayı gören domates havanın ısınması, ikinci ürünün hasat döneminin başlamasıyla hızla ucuzladı. Antalya hallerinde domates 80 kuruştan satılırken, çiftçinin satış fiyatı da 30- 40 kuruşa kadar geriledi.

Domatesin fiyatı 40 kuruşa düştü

Sofraların en fazla tüketilen ürünü domates, nisan ve mayıs aylarında cep yaktı. Market rafları ve pazar tezgahlarındaki fiyatı 10 liraya kadar yükselen domates, enflasyon rakamlarının yükselmesinin de nedeni olarak gösterildi. Havanın ısınması, ikinci ürünün hasadına başlanmasıyla domatesin toptancı hallerdeki fiyatı 80 kuruşa kadar gerilerken, üreticideki fiyatı ise 30-40 kuruşa kadar düştü. 

Pahalı domates dönemi sona ererken, kilogram üretim maliyeti 1.20 lira olan domatesin üreticisi ciddi zarar eder duruma geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nin 27 Mayıs tarihli fiyat tarifesine göre, normal domatesin kilogram fiyatı 1- 1.80 TL arasında işlem görürken, beef domates 1.30- 2 TL, çeri domates 1.60- 3.30 TL, salkım domates 1.30- 2 TL, kokteyl domates 1- 1.60 TL arasında işlem görüyor. 

Kumluca Toptancı Hali’nde ise, bazı domates çeşitlerinde fiyat 1 TL’nin de altına indi. Türkiye’deki örtü altı domates üretiminin en çok yapıldığı Kumluca’da Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kimsenin sesini çıkarmamasına tepki gösterdi. 

Çetinkaya, ”Pahalılığa nasıl tepki gösteriyorlarsa, ellerini vicdanlarına koysunlar şimdi de aynı şekilde çiftçinin mağduriyetine karşı tepki göstersinler’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X