Domateste hava kargo umudu

Türk domates üreticisi, önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan hava kargo taşımacılığı ile hasat edilen ürünlerini aynı gün başta Körfez ülkeleri olmak üzere Avrupa ve Uzakdoğu’daki merkezlere ulaştırma imkanı bulacak.

Domateste hava kargo umudu

Edinilen bilgiye göre, ihracatçılarla Türk Hava Yolları (THY) arasındaki kargo taşımacılığı görüşmelerinin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor. Fiyat ve destinasyon tarifelerinde anlaşma sağlanmasının ardından başta Körfez ülkeleri olmak üzere Avrupa ve Uzakdoğu’ya günlük yaş meyve sebze gönderilecek.

​Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, geçen ay İstanbul’da bir araya geldikleri THY Kargo yetkililerine taleplerini ilettiklerini söyledi. THY Kargo yetkilileri ile 12 Mayıs’ta İzmir’de bir toplantı daha yapacaklarının hatırlatan Seyyar, ‘Bu toplantıda hava kargo ile görüşmelerimizin sonuçlanmasını bekliyoruz. Görüşmelerde destinasyonlara göre fiyatlar belirlenecek ve hemen akabinde İzmir, Antalya, Adana gibi önemli miktarda üretim yapılan illerimizden günlük yaş meyve ve sebze ihracatı başlayacak’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X