Domateste kriz çözüldü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya’nın Türkiye’den domates ithalatına yönelik kısıtlamaların bir-iki gün içinde kalkmasının beklendiğini söyledi.

Domateste kriz çözüldü

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin önceki akşam Ankara’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. 

Söz konusu görüşmede bölgesel gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ile uçak krizinin ardından Türkiye’den ithal edilen bazı ürünlere getirilen kısıtlamalar da ele alındı. İki ülke geçen yıl yaz aylarında sağlanan normalleşme ile birlikte birçok ürün üzerindeki engeli kaldırmış ancak Türk domateslerinin Rus pazarlarına ithalatı üzerindeki kısıtlamalar kaldırılamamıştı. Görüşme sonrasında basının sorularını yanıtlayan Zeybekci, ‘Yasak kalkıyor mu?’ sorusuna ‘’Kalkıyor” yanıtını verdi.

Zeybekci, yasağın 1 Ekim’den önce kalkıp kalkmayacağının sorulması üzerine ise, ‘’Teknik anlamda onu göreceğiz 1-2 gün içinde. Bunun kararını duyduk ama resmi olarak da teyit edilmesini istiyoruz. Çözüldü diyebiliriz, teyidini Putin’in ağzından duyduk ama ilk yüklemeyi yapana kadar bekleyeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X