‘Donanımlı olmalıyız’

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında ilçeye davet ettiği Başbakanlık Başmüşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Küresel çağda nasıl bir gençlik?” konulu konferans verdi.

‘Donanımlı olmalıyız’

CEMAL KIRGIZ

Celal Bayar Anadolu Lisesi, Gemport Anadolu Gemlik Lisesi ve Birlik Vakfı’nda gençlerle bir araya gelen Doç. Dr. Kudret Bülbül, iş garantili, başarı formülleri konusunda açıklamalarda bulundu. Başbakanlık Başmüşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül, güvenilen, kendisinden endişe edilmeyen, öğrenmeye açık, ben bilirimci olmayan, çalışkan, donanımlı, uyumlu, dirayetli ve rekabetçi olmanın gençleri mutlaka bir yerlere taşıyacağını ifade etti.

Günümüzde Tayvan’da, Tayland’da meydana gelen kuş gribi vakaların Türkiye’deki gençleri de hiçbir yetkileri ve sorumlulukları olmamasına rağmen etkilediğini belirten Bülbül, “Küreselleşme denilen şey budur. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Siz gençlerin arasında da yolları küresel alanlara düşecek olanlar var. Bu nedenle küresel çağın gereklerine uygun eğitim ve öğretim görmeniz şart. Bilişim, iletişim, teknoloji ve sivil toplum örgütleri çağında yaşıyoruz. Buna göre donanımlı olmalıyız. Sizlerin ilgisi, bilgisi, donanımı olmazsa, istediğiniz yerlere gelmeniz de boşa gider. Dünyada, geleceğini arayan bir gençlik söz konusudur. Bu kendi kimliğinden ve kültüründen koparak olmaz. Günümüzde dünya sorunlarını çözmeye aday medeniyet, bizim medeniyetimizdir. Mazlumların, adil yönetimin, dünya sorunlarına çözüm üretmenin tarihi birikimine, deneyimine ve donanımına bizler sahibiz. Bunu çağın gerektirdiği, bilgi, birikim, okuma, çalışkanlık, güvenilir olma, dirayetli olma ile pekiştirmeliyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X