Dondurucu hava hayatı olumsuz etkiledi

Ardahan’da etkili olan dondurucu hava hayatı olumsuz etkilerken, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü.

Dondurucu hava hayatı olumsuz etkiledi

Soğuk hava nedeniyle dışarıda 5 dakika bile duramadıklarını belirten Caner Doğruyol, “Ardahan’da Sibirya soğukları başladı. Hayat durdu, şu anda sabah saatlerinde dereceler eksi 17’yi gösteriyor. Yani içeriden dışarı sadece yiyecek ihtiyaçlarımızı gidermek için çıkıyoruz. Esnaf ise sobasını yakmış ve sobanın başında bir müşteri gelecek mi diye bekliyor. Kura nehri donmuş ve her yer tamamen beyaz örtüyle kaplanmış durumda. ” dedi.

 

KURA NEHRİ DONDU

 

Hava sıcaklığının zaman zaman eksi 20 derecelere kadar düştüğü Ardahan’da dondurucu soğuklar nedeniyle nehir, dere ve çeşmeler buz tutarken, araçlar da depolarındaki mazotların donması ile çalışamaz hale geldi.

 

Göle ilçesinden doğan ve Ardahan kent merkezinden geçerek Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi’ne dökülen Kura Nehri’nin yüzeyi, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesiyle dondu.

 

Ferdi Kavak isimli vatandaş, “Bugün 20 Kasım 2016, soğuk hava nedeniyle Kura Nehri buz tutmuş durumda. Ardahan’a bu yıl kış erken geldi. Temennimiz kışın erken bitmesidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X