Donetsk’te elektrik istasyonu vuruldu: Mahsur kalan 390 işçi kurtarıldı

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalarda bu kez Donetsk’teki bir kömür madenine elektrik sağlayan güç kaynağı vuruldu. Madende mahsur kalan işçiler çalışmalar neticesinde kurtarıldı.

Donetsk’te elektrik istasyonu vuruldu: Mahsur kalan 390 işçi kurtarıldı

Ukrayna’nın doğusunda ordunun ağır saldırısı ile yeniden başlayan çatışmaların sürdüğü Donetsk kentinde, bir elektrik santralinin hedef alınması sonucu en az 500 madenci yeraltında mahsur kalırken, çalışmalar sonucu 110 kişi kurtarıldı. Saldırı sonrası Zasyadko madeninde ve yakındaki bölgelerde elektriğin kesildiği ifade edildi.

 

Russia Today ve Sputnik’te yer alan habere göre, konu hakkında konuşan acil servis yetkilileri, Donetsk’in Kievsky bölgesinde meydana gelen saldırının Ukrayna ordusu tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. İsmini vermek istemeyen bir Acil Durum Bakanlığı yetkilisi, “Saat 12 gibi bir havan topu, Zasyadko madenine elektrik sağlayan santrali vurdu” ifadelerini kullanırken, yeraltında 496 madenci olduğunu düşündüklerini söyledi. Yetkili, kurtarma çalışmalarının başladığı bilgisini verdi. Olayda ölen ya da yaralananın olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İŞÇİLER KURTARILDI

​Ukrayna’da Rus yanlıları tarafından ülkenin Donetsk bölgesinde bir kömür madenine yapılan bombalı saldırı gerçekleştirildi. Olayın ardından elektrik kesintisi yaşanması sonucu yer altında mahsur kalan yaklaşık 500 maden işçisi kurtarıldı. Ukrayna’nın Rus yanlıları tarafından kontrol edilen Donetsk bölgesinde bulunan Zasyadko kömür madenine Rus yanlıları tarafından bir saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Olayın ardından elektrik kesintileri yaşanması sonucu maden ocağında çalışan yaklaşık 500 işçinin kazdıkları çukurda mahsur kaldıkları ifade edildi. Donetsk bölgesi Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Elektrik kesintileri yaşandığında yer altında 496 maden işçisi vardı” denildi. Yerel Maden İşçileri Birliği Başkanı Mikhail Volynets ise olay sonrası yapılan açıklamada tüm maden işçilerinin kurtarıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtti.

Aynı bölgede 11 Ocak’ta yaşanan bir olayda ise en az 300 işçi mahsur kalmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X