Donetsk’te otobüs durağına saldırı

Ukrayna’nın doğusundaki Donetks’te bir ağır silah mermisinin otobüs durağına isabet etmesi sonucu 13 kişi yaşamını yitirdiği, en az 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Donetsk’te otobüs durağına saldırı

Ukrayna’nın doğusundaki Donetks’te bir ağır silah mermisinin otobüs durağına isabet etmesi sonucu göre 13 kişi yaşamını yitirdi.

Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk’in İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ağır bir silahtan atılan merminin kentin Leninskaya ilçesindeki bir otobüs durağına isabet etmesi sonucu 13 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, saldırı sonucu, bir tramvay, troleybüs ve bir dolmuşun hasar gördüğü, içinde bulunan yolculardan bir bölümünün de hayatını kaybettiği kaydedildi. Yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Saldırılar ayrılıkçılar tarafından düzenlendi

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Donetsk’teki otobüs durağına saldırının doğudaki ayrılıkçılar tarafından düzenlediğini bildirdi.

Savunma Bakanlığının basın bürosundan yapılan açıklamada, Donetsk’teki otobüs durağına düzenlenen saldırının, ayrılıkçılar tarafından yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Otobüs durağına ve yolcu taşıtlarına yapılan saldırı, silahlı çatışmaların olmadığı taraftan geldi. Saldırıya uğrayan troleybüsün bulunduğu yer, hükümet güçlerinin konuşlandığı noktadan 15 kilometre uzakta. Bugüne kadar bu bölgede saldırı düzenlenmemişti.”

Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin de “Rusya’yı terörü durdurmaya” çağırdı. Klimkin, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, “Donetsk’teki otobüs durağında meydana gelen trajedi hepimizin ortak acısıdır. Bu tür terör saldırılarında siviller ölüyor. Rusya’nın terörü durdurması lazım” ifadesini kullandı.

Öte yandan, doğudaki durumu izleyen AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu, olay yerine gözlemcilerini gönderdiğini duyurdu.

Donetsk’in merkezi semtlerinden birindeki otobüs durağına ağır silah mermisinin isabet etmesi sonucu 13 kişi ölmüş, 20’den fazla kişi yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X