Donma riskine aldırmayarak parkta sabahlamak istedi

Termometrelerin eksi 6 dereceyi gösterdiği Bursa’da şizofreni hastası bir adam donma riskine rağmen parkta sabahlamak için polise direndi.

Donma riskine aldırmayarak parkta sabahlamak istedi

Olay, Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Kuruçeşme Mahallesi Haşim İşcan Bisaş parkında meydana geldi. 

Şizofreni hastası Emir Ali K. (56), battaniye, yorgan, radyo, küçük ocak ve çay alarak parkta oturmaya başladı. Kar yağışının başlaması üzerine çevredeki vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin ikna çabaları yanıt vermemesi üzerine takviye polis ekipleri ve zabıta ekipleri de olay yerine geldi. Yaklaşık bir saat boyunca Emir Ali K.’yi ikna etmeye çalışan polislerin diyalogları kameralara yansıdı.

Bir gün sonra eline para geçeceğini, parasını alınca ayrılacağını belirten Emir Ali K., polis ekiplerinden gelen yardım teklifini reddetti. Çevredeki vatandaşların donma riskiyle karşı karşıya olduğunu söylemesi üzerine Emir Ali K., “56 yaşındayım şizofrenim ama çok sağlıklıyım içki ve sigara kullanmıyorum o yüzden üşümüyorum” dedi.

“SİZİ ŞİKAYET EDERİM”

Polis ekiplerinin ısrarlarından rahatsız olan yaşlı adam polis ekiplerine, “Burası halka açık bir park ben burada kalmak istiyorum. 50 metre ilerde evim var ama gitmek istemiyorum. Beni buradan götürmeye hakkınız yok. Sizi şikayet ederim. Ben zararsız bir adamım, bu mahallenin adamıyım burada herkes beni tanır” şeklinde konuşarak direndi. 

Yaklaşık 1 saat süren ikna çabalarının ardından zabıta ekiplerinin eşyalarını toplaması üzerine kalkmayı kabul eden Emir Ali K., polis ekiplerince sağlık kontrolü için Bursa Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X