Donmak üzere bulunan çobanın imdadına jandarma yetişti

İnegöl’de, hayvanlarına ot ve yem verdikten sonra evine dönerken tipiye yakalanarak donma tehlikesi geçiren çobanın imdadına jandarma yetişti. Ekipler tarafından vücut ısısı yükseltilen çoban, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Donmak üzere bulunan çobanın imdadına jandarma yetişti

Sabah saatlerinde ikamet ettiği Aşağıballık Mahallesi’nden yürüyerek 4 kilometre mesafedeki çiftliğe giden 47 yaşındaki Mustafa Aydın, büyükbaş hayvanlara ot ve yem verdi. Hayvanlarını yemledikten sonra mahallesine geri dönmek için yola çıkan çoban, yoğun kar yağışının tipiye dönüşmesi üzerine yürümekte zorluk çekmeye başladı. Zorlukla yürüyen çoban, tipiye daha fazla dayanamayarak yere yığıldı. 

Donma tehlikesi ile karşı karşıya olan çoban, jandarmayı arayarak yardım istedi. Yola çıkan jandarma ekipleri, yanlarına aldıkları mahalle sakinleri ile birlikte aracın gidebileceği yere kadar gitti. Ekipler, daha sonra traktörle çiftliğe gitmek için yollarına devam etti. Jandarma ekipleri ve mahalle sakinleri, tipiye rağmen yaşlı adama ulaşmayı başardı. Karların üzerinde yarı baygın halde bulunan yaşlı adam, traktör römorkuna konularak mahalle merkezine getirildi.

Mahalle merkezinde bekleyen 112 ekipleri, merkeze ulaştırılan adama hemen müdahale etti. mbulansta görevli acil tıp teknisyeni üzerindeki montunu yaşlı adama giydirerek vücut ısısını yükseltmeye çalıştı. Yaşlı adam ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Donmaktan sonra anda kurtarılan yaşlı adamın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X